Under sommaren 2019 blev jag blivit uttagen till Design Talents på Formexmässan med mina lampor ArtLight. Det var verkligen himla roligt! Jag deltog i mässan under fyra dagar i augusti. Här ser du två av de lampor som jag ställde ut där.

Jag målar varje lampskärm individuellt - så alla är original. Materialet jag använder på lampskärmen är främst sprayfärg och grafitpenna, ibland även flytande tusch. Det är målningar som jag också vill ska ha en funktion - därför gjorde jag golvlampor av dem.

Under hösten uppmärksammade inredningstidningen Hus & Hem- ArtLight och utnämnde den till en av höstens 18 designnyheter! Verkligen kul!

Lamporna kan exempelvis vara en accent i ett vardagsrum eller stå i ett barnrum.
För att minska energiförbrukningen är lamporna är led. Alla lampfötter är second-hand.

Det började med att jag för många år sen som konstnär fick möjlighet att arbeta med stora affischpapper. Jag gjorde sannolikt som de flesta skulle ha gjort i början – jag gjorde en målning och satte den på väggen.

Efterhand funderade jag på hur jag kunde utveckla konceptet. Jag limmade ihop affischen på långsidan och satte sen en lampa i den. Det blev till golvlampor som jag hade i mitt hem. Nu har jag tagit tankarna vidare – och mitt mål är att göra lampor även till andra.

 

Är du intresserad av en ArtLight-lampa? Kontakta mig!